Lignite Mining in the Rhineland - Garzweiler II

28. Oktober 2017 | Braunkohle, Klima & Energie

Inhalt

Lignite – boon or bane? The geological history of lignite began millions of years ago, while the relatively short period of human usage is negligible in comparison. Yet no other encroachment on nature and landscape results in such wide-ranging consequences. With mining extraction of 101.6 million metric tonnes in 2012 alone, the Rhineland constitutes Germany’s most important lignite area. More than half the total lignite production in all four mining regions is concentrated here. The destructive exploitation of domestic natural resources explains the unrelenting.

PDF Download (6.62 MB)